Baksı Müzesi’nin mimarı Prof. Hüsamettin Koçan’ın Bayburt’ta yaşayan kardeşi Ülkü Koçan şu aralar önderlik ettiği yeni oluşumun heyecanı içerisinde. Bayburt’un görsel sanatçılarından Ülkü Koçan, Bayburt’ta “sanat toplum içindir” anlayışından yola çıkarak elini taşın altına koydu ve bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Baksı Müzesi’nin mimarı Prof. Hüsamettin Koçan’ın Bayburt’ta yaşayan kardeşi Ülkü Koçan şu aralar önderlik ettiği yeni oluşumun heyecanı içerisinde. Bayburt’un görsel sanatçılarından Ülkü Koçan, Bayburt’ta “sanat toplum içindir” anlayışından yola çıkarak elini taşın altına koydu ve bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor.
Doğdukları topraklara hizmet etmenin hazzını her dem yaşayan Koçan ailesinin Bayburt’a sunacakları yeni hizmetleri “Bayburt Sanatçılar Derneği” olacak.
Bayburt Sanatçılar Derneği’nde müzikten edebiyata, heykelden resme kadar sanatın birçok dalı nefes alacak. Oluşumun fikir babası Sayın Ülkü Koçan, amacının Bayburtlu sanatçıları ortak bir çatı altında toplamak, daha güzel çalışmalara imza atmak olduğunu ifade ediyor. Bayburt için özel bir gün olan 21 Şubat arefesinde faaliyete geçirilecek olan Bayburt Sanatçılar Derneği’nin açılış kutlaması, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Hikmet Çağlar Konferans Salonu’nda 18 Şubat Pazar günü yapılacak.
Aynı zamanda açılışın organizatörlüğünü de yapan Koçan, 18 Şubat’ı iple çekiyor ve öyle ki sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta hemşehrilerine davet göndermeye başlamış bile. Bu önemli günün bir diğer önemli ismi ise Bayburtlular’ın yakından tanıdığı isim Filiz Hanım, namı-diğer Sincanlı Filiz. Konser ve program detaylarını almak üzere konuştuğum Filiz Hanım da, en az Ülkü bey kadar heyecanlı olduğunu söylüyor. Şimdiden konser hazırlıklarına başladığını ve 19 Şubat tarihine kadar sesine ve sağlığına çok dikkat edeceği bilgisini veriyor.
Ülkü Koçan yeni yılın ilk aylarına Bayburt’ta somut bir şeyler yaratmanın arzusuyla girmiş olacak ki çalışmaları sadece dernek ile sınırlı değil. Bir müjdesi daha var kardeş Koçan’ın. Girişimleriyle Bayburt’ta adeta sanat açılımı yapan Koçan, belediye ve valiliğin de desteğiyle yine bu yıl içerisinde “21 Şubat Kurtuluş Anıtı”nın yapımına başlanacağı müjdesini verdi. Ülkü Koçan’ı bu hoş projeleri için bir kez daha kutluyor, yüz akı olan “Bayburt Sanatçılar Derneği”nin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.
Teşekkürler Bayburt
Aylık ekonomi dergisi CNBC-e Business’ın yayınladığı Türkiye’nin en yaşanabilir kentleri araştırması, hava kirliliğinden öğrenci başına düşen öğretmen sayısına, işsizlik oranından ödenen vergi miktarına kadar 37 farklı parametre ile yapıldı. Ama aralarında en dikkat çekici olanı hiç kuşkusuz, illerin suç oranlarına göre sıralanmış olduğu parametre idi. Araştırmada kullanılan verilere, 81 ilin valiliklerine gönderilen, kentte o yıl işlenen toplam suç sayısının da bulunduğu sorulardan oluşan formla ulaşıldı. 74 valilik sorulara eksiksiz cevap verdi.
İl genelinde işlenen toplam suç sayısını paylaşmak istemeyen iller Aksaray, Bitlis, Edirne Hakkari, Niğde, Osmaniye ve Sivas oldu. Suç oranı sıralaması 2010 yılı verilerine göre ve suç oranı en düşük olan kentten en yüksek olana doğru yapıldı. 74 bin 412 nüfuslu Bayburt en yaşanabilir yerler listesinde 14’üncü sıraya oturdu. 2010’da işlenen asayiş suç sayısı ise sadece 897. Bu sonuç için bir kez daha diyorum ki, “Şenol Bayburt hep böyle şenol”
Ocak 2012