Bayburt’u ülke genelinde temsil eden cirit takımlarında uzun yıllar forma giyen Kamil Altıparmak, 30 yılı geride bıraktığı cirit sporunu şimdilerde çocuklarına aşılıyor.
Çiftlik evinin bir odasını koşum takımları ve antika eşyalara ayıran Kamil Altıparmak, ağırladığı misafirlerinin eşyalara ilgi ile yaklaştıklarını belirtiyor.
Altıparmak, at ve cirit sporuna dair antika eşyalarla süslediği odasında, 30 sene önce ilk cirit maçında giyindiği çizmelerini, elektriğin olmadığı dönemlerde atlarını tımar ettikleri günlerin tanığı gaz lambasını, atların boyunlarına astığı zilleri, atları nazardan korumak için taktıkları boncukları ve cirit sahalarından çekilmiş fotoğraflarını duvarlarında süslüyor.
Kamil Altıparmak, asırlık antika eşyaların da yer aldığı odası için, “Dinlenebildiğim ve huzur bulduğum bir yer oldu. Tüm dostlarımıza, ata sporu cirite ilgisi olan tüm halkımıza odamız açıktır” diyor.
Altıparmak, "Burada çok değerli eşyalar var, mesela orada atlara takılan boncuklar var, 100 senelik. Hürrem amcamız vardı rahmetli eskiden at arabacılığı yapardı. 80 yaşındayken o boncukları atıma hediye etmişti, onun hatırası olarak saklıyorum o boncukları, dediğim gibi en az 100 senelik" şeklinde konuştu.
Eşyaların içerisinde 50 yıllık parçalarında bulunduğunu ifade eden Altıparmak, en eski parçanın en az 150 yıllık olduğunu vurguladı. At sevdasının dur durak bilmediği yıllarda atlı spor kulübü kurmaya karar verdiklerini söyleyen Altıparmak, 1992 yılında Belediye Başkanı Muammer Daştan'ın öncülüğünden Cabir Yılmaz, Fikri Köprücü, Hasbi Köprücü, Şahin Köprücü, Recep Odabaşı gibi isimlerin yer aldığı dönemin usta ciritçileriyle Bayburt Atlı Spor Kulübünü kurduklarını belirtti.