Bayburt Postası - Geçtiğimiz yıl 8 bin 500 liraya aldıkları buğdayı aynı fiyata satamadıklarını söyleyen Taner Keleş, geçen 9. ayda çiftçi kooperatifinden 8 torba gübre aldığını, bu gübrenin faizinin 1 yılda 2.200 lira olduğunu ifade ederek 'çiftçi nasıl ayakta kalsın' diye sordu. 

Çiftçinin perişan halde olduğunu söyleyen Keleş, 1 römork samanın 1.650 liraya biçildiğini, samanın aynı fiyata satıldığını dile getirerek, "Çiftçi nasıl üretime devam etsin, maliyetler her yıl artıyor fakat ürünü sattığımız fiyat aynı oranda yükselmiyor. 1 kilo buğday 1 bardak çay etmiyor. Çiftçi emeğinin karşılığını  alamıyor bu şartlarda ne kadar daha devam ettirebiliriz üretimi bilemiyoruz önümüzü, ileriyi göremiyoruz" dedi.

Demirozulu Ciftci Taner Keles Maliyetler Her Yil Artiyor1Keleş, ithal hayvana karşı olduğunu söyleyerek yerli hayvana destek verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bayburt’ta nehir ve göletlerde balık tutanlar denetlendi Bayburt’ta nehir ve göletlerde balık tutanlar denetlendi

"Yerli mal besi yapılınca 500 kg geliyor, ithal hayvan 300 kg geliyor. Bizim coğrafyamıza ve çiftçimize en uygun ırk yerli hayvan ırkıdır. İthal hayvanları yurt dışından getirmek köylüyü bitirmek hayvancılığı öldürmek demektir.” "
 
Otlukbeli köyünden besici Cengiz Kurt ise "Şu anda bin tane koyun bakabilecek kapasiteye sahibim ve arazimizde bu ihtiyacı karşılayabilir.  Ben bin tane koyun istiyorum. Devlet bankalarına gittiğimizde bize en fazla 600 bin TL kredi veriliyor. Çok ağır şartlarda verilen bu küçük rakamlar ile ancak 40 tane koyun alabiliriz. Uygun kredi oranları ile ihtiyacımıza göre hayvancılık kredisi verilirse alır yetiştirir ekonomiye, ailemize, çevremize katkımız olur. Bu işi yapmak isteyenlere de örnek oluruz" şeklinde konuştu. 

Haber ve Fotoğraflar: Arif Azak