Bayburt Postası - Genel Yayın Yönetmenliğini Mehmet Asif Alan’nın ve Yazı İşleri Müdürlüğünü Yunus Emre Camadan’ın yaptığı süreli yayın hüviyetine sahip olan derginin  ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası) 3023-4816 oldu.

Dergi adına açıklamada bulunan Mehmet Asif Alan, “Tarih boyunca kendi toprakları ve inançları için mücadele eden, kimliklerini koruyan, değerlerini yaşatan bir milletin fertleri olarak, bin yıllardır ayakta duruyoruz. Bu coğrafyada kendi kimliğimizi muhafaza eden, tarihimizi, kültürümüzü ve inançlarımızı geleceğe taşıyan büyük bir millet olmanın sorumluluğunu yaşıyor ve taşıyoruz. Gençler olarak, tarihimize ve kültürümüze bağlılığımızı yükseltmek için Talebe Dergisi’nin ilk sayısını sunmanın kıvancını yaşıyoruz. Bu özel sayıda, Doğu Türkistan ve Kudüs konularını ele alarak, insan haklarına saygı göstermek, zorlukları ve adaletsizlikleri hatırlamak ve bu konularda farkındalık oluşturmak ve bu farkındalık sayesinde sesimizin ve sözümüzün ulaştığı yerlerde ateş kuleleri vazifesi icra etmek istiyoruz. Talebe Dergisi, Bayburt’umuzdan kadim Anadolu’ya oradan Dünya’ya açılarak gençliğimizin milli ve manevi değerlerine olan bağlılığını yükselterek, Doğu Türkistan ve Kudüs konularını ele alıp ilk vazifesini gerçekleştirmiştir” dedi.

Derginin ilk sayısında Doğu Türkistan’da ve Kudüs’te yaşanan zulmü ve haksızlıkları hatırlatmak istediklerini ifade eden Alan, “Derginin ilk sayısında yer alan eser ve yazarlar şu şekildedir: Söyleşi/ İsmail Kahraman, Sathı Müdafaa/Mehmet Asif Alan, Türkistan Münacatı/Yunus Emre Camadan, Müslümanların Kardeşlik Duygusu Üzerine/Ali Bulut, Dar-ül Mülk/Ömer Fatih Erdoğan, Aksa’ya Kasem/ Talha Eraslan, İslam Fedaisi/Hasan İri, Bir Müslüman’ın Gözünden Mescid-i Aksa/Salih Yıldızoğlu, Bir Mazlum Coğrafya: Doğu Türkistan/Muhammet Salih Kurt, Kudüs Nerede?/Erdal Şentürk, Söyleşi/ Seyit Tümtürk, Siyonist Zulmün Kıskacında Kudüs ve Gazze Direnişi/ Sadettin Yazoğlu, Doğu Türkistan/Oğuzhan Daştan, Birlikte Yaşama Kültürü: Kudüs/ Onur Sarıgül, Filistin Sokakları/Önder Eryılmaz, Türkistan Ağıtı/Yahya Çakar, Memleketsiz/Sevda Karataştan, Söyleşi/ Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Şarkın Afakı/Bilal Ersin Koman, Çin İşgalindeki Doğu Türkistan/ Dr. Abdulaziz Artış, Kardeş Olsak Ne Fayda/Bekir Kamiloğlu, Ey Müslüman! /Osman Çetin, Kudüs Mekteptir/Beşir Bin Akrebe, Adsız Çığlıklar/Batuhan Ayaz, Kanayan Yara Kudüs/Ahmet Akın ve Doğu Türkistan: Esaret ve Zulmün Gerçek Yüzü/ Hidayet Oğuzhan.”

Bayburt Şikesteleri'nin yazarı Fırat Kızıltuğ'u kaybettik! Bayburt Şikesteleri'nin yazarı Fırat Kızıltuğ'u kaybettik!

Talebe Dergisi’nin yayın ilkeleri olarak fikir ve aksiyonu bir araya getirerek kültürü ve maneviyatı korumayı ve geliştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Alan, şunları söyledi:

 “Dilimizin, dinimizin ve milletimizin refahı ve terakkisi için gençlerin ve talebelerin bir araya gelmesiyle oluşan bir dergiyiz. Dergide yayınlanması beklenen yazılarımızın milli-manevi değerlere bağlı olması gerekmektedir. Bu nedenle, İslam ve Türk kaynaklarından yararlanarak yazılar hazırlanmalıdır. Bizim nazarımızda iyi bir yazı hem manevi hem de maddi anlamda okuyucuya hitap etmelidir. Yayımlanmak üzere gönderilen yazılar, daha önce hiçbir yerde yayımlanmamış olmalı ve başka bir derginin yayım süreci dâhilinde bulunmamalıdır. Yazılarınızın formatına dikkat ederek göndermeniz gerekmektedir. Yazılarınız Times New Roman 12 punto, 1.15 satır aralığında olmalıdır ve e-posta ekinde “Word” dosyası olarak gönderilmelidir. Yazılarda başlık kullanılması zorunludur ve Word metninde adınız, soyadınız ve mail adresiniz başlığın altında yer alacak şekilde yazılmalıdır. Gönderdiğiniz yazılar noktalama ve imla kurallarına uygun olup açık bir Türkçeyle kaleme alınmalıdır. Aksi takdirde yazılar değerlendirilmeyecektir. Bu ilkelere uygun olarak hazırlanmış olan yazılarınızın dergimizde yayımlanmasını bekler, katkılarınız için teşekkür ederiz.”

Dergiye eser gönderimi için bağlantıya tıklayınız.