Bayburt Postası - Ordu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Ana Bilim Dalı Doktora öğrencisi Öznur Atalan, Bayburt’un köylerinde ve merkezdeki camilerin özelliğinden ve tarihi öneminden bahsetti.

Bayburt’taki tarihi camilerin, hem kente hâkim olan devletler tarafından inşa edildiğini hem de şehrin ileri gelenleri tarafından yaptırıldığını söyleyen Atalan, 1202-1255 yılları arasında inşa edilen Cami-i Kebir Ulu Camii’nin şehrin önemli sembollerinden olduğuna, minaresinin hala orijinalliğini koruduğuna ve beş kitabesinin bulunduğuna değindi.

Akkoyunlular tarafından 1517 yılında yapılan Pulur’daki Ferruhşâd Bey Cami, Hınzeverek köyündeki Kara İbrahim Paşa Cami ve Çayıryolu köyündeki Fahreddin Kutlu Bey (Sünür) Camilerini de anlatan doktora öğrencisi Atalan, bu camilerin Bayburt için önemine dikkat çekti.

Aker'in o kitabı ikinci baskısını yaptı: Hicrani Yaşayan Şehir Aker'in o kitabı ikinci baskısını yaptı: Hicrani Yaşayan Şehir

Atalan, ayrıca Konursu Ulu Cami, Aydıntepe Merkez Cami ve Bayburt merkezde yer alan Zahit Cami, Veysel Efendi Cami ve Tuzcuzade Cami’leri hakkında da bilgilendirmelerde bulunarak sunumunu tamamladı.

BAYDER Başkanı Fatih Dündar, Öznur Atalan’a sunumları için teşekkür ederek günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.

Her hafta Cuma günleri gerçekleştirilen Kültür Sohbetleri; şairlerden şiir sunumları, İmdat Sancar, Uğur Dündar, Hasan Kanat, Yunus Emre Canlar’ın sahne sunumları ve koro türküleriyle sona erdi.