Bayburt Postası - Son bir aydır karla mücadelede; cadde-sokak ve kaldırımlarda üç sefer tuzlama yaptıklarını belirten Temizlik İşleri Müdürü Murat Beşiroğlu, “Kar yağışının yoğunlaştığı son bir ayda aralıklı on günde bir bu üçüncü karla mücadelemiz. Birimimize bağlı 33 personelle, yolların sıyrılması, tuzlanması çalışmasında, diğer birimlerden de aldığımız destekle, 120 personel karla mücadele ediyoruz” dedi.
Coğrafi şartların çalışmaları olumsuz etkilediğini ifade eden Beşirioğlu, “Rampa olunca aynı yeri birkaç kere sıyırmak zorunda kalıyoruz. Ayrıca buzlanmayı önleyelim dereken aşırı tuzlama kaldırım taşını ve asfaltı patlatabiliyor, orantılı çalışmamız gerekiyor. Son bir hafta yoğunlukta olmak üzere bir aydır, şehir merkezinde toplam, 200 ton kumla karışık tuzlama yapıyoruz.”
Belediye ekiplerine buz tutan kaldırımları tuzlama yaparken denk geliyoruz. Önümüz ardımız sıra tuz serpiliyor. Az ileride belediyenin hizmet aracından indirilen tuz torbalarının ağızları açılıp, naylon poşetlere doldurularak, kaldırım boyunca serpilmek üzere işçilere veriliyor. Görüntü aldığımızı fark eden işçilerden biri, “Güzel haber mi yapacaksınız, kötü haber mi?” ‘Güzel şeyler yapılırsa, güzel şeyler yazılır. Ne yaptığınıza bağlı.’
Haber/ Fotoğraf: Sevim Dabağ