Bayburt Postası - Geçtiğimiz günlerde yayımlanan aynı isimli kitabından bilgiler veren Bayramoğlu, yoksulluk konusunun herkesi ilgilendirdiğini söyledi.

"İnsanlar ya yoksuldur, ya yoksulluktan yeni kurtulmuş, ya da kurtulmuşsa bile tekrar düşme endişesi yaşamaktadır" diyen Bayramoğlu, "Bu sebeple bu kitap yediden yetmişe ve bugünden yarına herkesi bir şekilde ilgilendirmektedir. Kitap okuyucuya yoksulluğun bilgisinden öte müktesebatını verme amacını gütmektedir. Kalkınma iktisadında hali hazırda okutulan yoksulluk konusu, iktisat literatürünün yanı sıra işin içerisine arkeoloji, tarih, edebiyat, sinema, psikoloji ve din dahil edilerek daha da görünür ve hissedilir kılınmaya çalışılmıştır" dedi. 

Ali Kemal Parıldar'ın hayatı ve şiirleri 'Duyguların Dili'nde toplandı Ali Kemal Parıldar'ın hayatı ve şiirleri 'Duyguların Dili'nde toplandı

Kitabın temel tezini, yoksulluğun insanlık tarihi ile başlamış olduğu ve halen şekil değiştirerek ve üstelik artarak devam ettiği şeklinde açıklayan Bayramoğlu, “Paylaşılan bilgilerden anlaşıldığı üzere insanoğlu tarihsel olarak hangi aşamaları kat etmiş olursa olsun bir türlü yoksulluğu temelli bir şekilde çözmeyi başaramamıştır. Avcı toplayıcıların yeme içme problemlerine, tarım toplumlarında iklim krizleri ve kıtlıklar, sanayi toplumlarında yeterli beslenme ve temiz gıdaya ulaşım, kentli toplumlarda ise gecekondulaşma ve türlü türlü yoksunluklar eklenmiştir. Nihayetinde insanlığın bir kısmı sürekli açlık, kıtlık ve sıkıntı içerisinde hayatını geçirirken ümit hep başka bahara kalmış, refah ise insanlığın büyük bir kısmı için Kafdağı’nın ardında olmuştur. Özellikle toplumun çocuklar ve kadınlar gibi göreceli zayıf olan kesimleri için daha da can yakıcı olan yoksulluğu daha derinden anlamamızı sağlayan eser, sayfalarda ilerledikçe karşılaşacağınız birçok bilgi ve yorum ile bakış açınızı değiştirme gücüne sahiptir“ şekinde konuştu. 

Söyleşi soru-cevap kısmı ile son buldu.