Trabzon'da toplanıyor, Bayburt'ta kurutuluyor Trabzon'da toplanıyor, Bayburt'ta kurutuluyor

Bayburt Postası - Demirözü’nden Orhan ve Alaatin Kaymak’la tanıştığını, önce mısır ürettiklerini, sonrasında ‘Bayburt’ta neden çilek olmasın’ diyerek çilek üretmeye başladıklarını ifade eden Çetrez, Bayburt'un konumu gereğince yetişen çileğin farklı bir tada ve aromaya sahip olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin en büyük çilek ihracat firmalarının birinde Ziraat Mühendisi olarak çalıştığını ve çilek hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunu vurgulayan Çetrez, "Demirözü bin 650 rakıma sahip bir yer, çilek gayet güzel oldu. Tadı, aroması diğer sahilde yetişen çileklerden daha fazla, daha yoğun. İçinin briks oranı (konsantrasyon oranı) doluluk oranı, rengi, kalitesi çok farklı" şeklinde konuştu. 

20 dönüm tarlada çilek yetiştiriciliğine başlayan ve 15 kadınla birlikte canla başla çilek hasadı yaparak Demirözülü kadınlara istihdam kapısını aralayan Çetrez, "20 dönüm alanda çilek yetiştiriyoruz, 20 dönümle başladık ve gelecekte nasıl olur bilemiyorum. Buradaki kadınlara bir istihdam kapısı açmış olduk, şu an 15 kadın çalışanımız var. Kadınlar devamlı geliyorlar çileğin otunu temizliyorlar, toplamasına yardım ediyorlar, çileğin stolon dediğimiz kollarını yatırarak yeni çilek fidesi üretiyorlar. Böylelikle onlara da bir iş kapısı açılmış oldu" ifadelerini kullandı. 

Tarlada çalışan kadınlar ise işlerinden memnun olduklarını belirterek, elde ettikleri gelirle ev ekonomisine katkı sağladıklarını bildirdiler.

Öte yandan Çetrez, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün kendilerine destek verdiğini söyleyerek, desteklerinden ötürü Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen'e teşekkürlerini iletti.