Bayburt Postası - Kitabın yazarı Cafer Dursun tarafından yapılan sunumda kitabın yazım süreci ve içeriği dile getirildi.
Bir solukta okunabilecek, biçimden çok içeriğinin ön planda olduğu, okumada bir an evvel bitireyim hevesiyle merak uyandıracak olması ve nefes alınabilir bir Bayburt olduğuna vurgu yapmak amacıyla kitabın adının ‘Bir Nefes Bayburt’ olduğunu söyleyen Cafer Dursun, “Her kitabın bir âlim sayıldığı, kütüphaneci olmamdan dolayı altmış bin âlimle aynı havayı teneffüs ediyor olmam bu kitabı ortaya koymamı mesul kıldı” dedi.
Dursun, 16. yüzyılda ‘Bayburt Sancağı’nı yazan İsmet Miroğlu, ‘Bayburt Tarihi’ kitabını yazan Sadri Karakoyunlu, ‘Bayburt’un Manevi Bekçileri’ kitabını yazan Mehmet Fahri Yılmaztürk ve şehrin kültür hafızasının bugünlere aktarılmasında büyük emekleri olan Osman Okutmuş gibi değerli isimlerden ilham alarak kitabın ortaya çıktığını söyledi.
Bir Nefes Bayburt’un üç hikâyeden oluştuğunu belirten Cafer Dursun, birinci hikâyede İzmir’den Bayburt’a atanan Efe öğretmenin karşılaştığı isimlere olan şaşkınlığını ve merakını anlatan ‘İsimlerin Hikâyeleri’ adlı hikâyenin yer aldığını, ikinci hikâyede şehrin tarihine tanıklık etmiş bir kuşu anlatan ‘Kanatlı Tarihçi Bilge Kuş’ adlı hikâyenin yer aldığını, üçüncü hikâyede ise tatil için dedesinin yanına gelen Aysima’nın, dedesinin yanında Bayburt’un tarihiyle, kültürüyle ve yaşantısıyla yüzleşmesini anlatan ‘Aysima’nın Bayburt Yolculuğu’ adlı hikâyenin yer aldığını dile getirerek sunumunu tamamladı.
BAYDER Başkanı Fatih Dündar, ‘Bir Nefes Bayburt’ adlı kitabın özellikle çocuklar için iyi bir kazanım olacağını belirterek günün anısına kitabın yazarı Cafer Dursun’a teşekkür belgesi takdim etti.
Her hafta Cuma günleri gerçekleştirilen Kültür Sohbetleri şiir sunumları, İmdat Sancar, Necip Yıldızoğlu, Uğur Dündar’ın sahne sunumları ve koro türküleriyle devam etti.