Bayburt'ta tarım droneları ile ilaçlama

Bayburt'ta hububat alanlarında görülen hastalık zararlılarına karşı, özel sektöre ait 'Tarım Droneları’ ile ilaçlama yapıldı.

Bayburt'ta tarım droneları ile ilaçlama

Bayburt Postası - Tarım droneları bitki sağlığı, hastalık-zararlı tespiti, yabancı ot tespiti, ilaçlama, bitki besin eksiklikleri ve gübreleme gibi birçok konuda üreticilerin yardımcısı olacak.

Üretici Şahin Sevim'in arazisinde yapılan uygulama sonrasında drone ile yapılan ilaçlama hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, "Tarım droneları ile tarım arazileri üzerindeki gübreleme ve ilaçlama uygulamaları traktör kullanılmadan yapıldığı için ürüne zarar vermiyor. Ayrıca havadan yapılan uygulama ile; zamandan, yakıttan, kullanılan ilaç ve gübreden tasarruf sağlanırken, yağış sonrası tarla zemininin çamur olduğu durumlarda bile uygulama gerçekleştirildiği için üreticilerimiz minimum masrafla, maksimum verim elde ediyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.