Bayburt Postası - Finalde rakibi Sırakayalarspor’u 3-0’la geçen Gökçederespor 20. yılın şampiyonu oldu. Gökçederespor’a şampiyonluğu getiren golleri 25 ve 80. dakikalarda Ebubekir Kaya, 75. dakikada Hakan Aygün attı.

Saat 18.00’de başlayan karşılaşma öncesi konuşmalar gerçekleştirildi. Naci Ahıskalıoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını  Bayburt Kültür ve Yardım Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ünal Yaşaroğlu yaptı. Yaşaroğlu konuşmasında, turnuvaya bugüne kadar katılan ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, “20 yıldır geleneksel futbol turnuvamızın her kademesinde görev alan, büyük emekleri olan, finalin Bayburt'ta oynatılmasının mimarı olan ve bugün sağlık sorunları nedeniyle aramızda bulunamayan saygıdeğer genel başkanımız, kıymetlimiz sayın Hicabi Durmuş beye hasseten teşekkür ediyorum” dedi.

Bayburt Özel İdarespor son provayı Katar ekibi ile yaptı Bayburt Özel İdarespor son provayı Katar ekibi ile yaptı

Yaşaroğlu konuşmasının ardından telefonla hastanede tedavi gören Genel Başkan Hicabi Durmuş’a bağlandı. Durmuş, turnuvaya katılan herkese selamlarını ve teşekkürlerini ileterek, her iki takıma başarılar diledi.

Bayburt Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, İstanbul Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’ın selamlama konuşmalarının ardından maçın başlama vuruşu yapıldı. 

Gökçederspor’un 3-0 galip gelerek kazandığı maçın ardından kupa töreni düzenlendi. 

Turnuvanın hazırlanmasında emekleri büyük olan düzenleme komisyonu üyeleri Selami Kaya, Tevhit Dinçer ve Mürsel Can’a plaket takdim edildi. 

Turnuvanın enleri

Turnuvada 10 gol atarak gol kralı seçilen Kalecikspor’dan Engin Musullu’ya, turnuvanın en centilmen takımı Saraycıkspor’a, turnuva ikincisi olan Sırakayalarspor’a, turnuvanın şampiyonu Gökçederespor’a plaket, madalya ve kupaları takdim edildi.

Bayburt Valisi Mustafa Eldavan’ın elinden kupayı alan Gökçederespor taraftraları ile birlikte stadyumda, daha sonra stad dışında sevinç coşkusu yaşadı. Yüzlerce Gökçedereli davul zurna eşliğinde bar oynadı şampiyonluğun sevincini yaşadı.

Şampiyonada diğer ödülleri ise Belediye Başkan Yardımcısı Nesimuttin Selçuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkan Yardımcısı Ünal Yaşaroğlu, Bayburt Kültür ve Yardım Derneği eski Genel Başkanı Abdurrahman Polattimur ve Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş takdim etti.