Bayburt'ta yaz ayları yoğunluğu: Bir haftada 11 bin 486 kişi tedavi oldu

Bayburt Devlet Hastanesine son bir hafta içerisinde gelen 11 bin 486  hasta, sağlık hizmetlerinden yararlanarak, muayene oldu.

Bayburt'ta yaz ayları yoğunluğu: Bir haftada 11 bin 486 kişi tedavi oldu

Bayburt Postası - Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ile 2 bin 937, ayaktan sıra alan 4 bin 704, acil servise başvuran 3 bin 845 hasta muayenelerini tamamlamış bir şekilde hastaneden ayrıldılar. 

Bayburt Devlet Hastanesinden alınan verilere göre en çok yoğunluk 988 muayene sayısıyla ortopedi polikliniğinde yaşanırken, 737 muayene sayısıyla iç hastalıkları ikinci sırada yer aldı. Acil servis hastası ise 3 bin 848 olarak kayıtlara geçti. Muayenelerin yanı sıra bir haftada 80 hasta ameliyat olup, sağlığına kavuştu. 

Bayburt Devlet Hastanesinin diğer polikliniklerinde muayene olan hasta sayıları ise şu şekilde; Cildiye polikliniği: 332, anestezi polikliniği: 74, beyin cerrahi polikliniği: 310, çocuk polikliniği: 642, çocuk ve ergen ruh sağlığı: 38, fizik tedavi: 530, genel cerrahi polikliniği: 374, göz hastalıkları: 628, göğüs cerrahisi: 62, kadın hastalıkları: 568, kulak burun boğaz: 573, kardiyoloji: 478, nöroloji: 337, ortopedi: 988, ruh sağlığı: 351, üroloji: 218, iç hastalıkları: 737, plastik cerrahi: 90, kalp damar cerrahisi: 122, uzman aile hekimliği: 312, acil servis hastası: 3 bin 845, yapılan ameliyat: 80

MHRS randevulu hasta, ayaktan muayene, acil servis muayene sayısıyla toplamda 11 bin 486 hasta muayeneleri yapılarak, hastaneden tedavi olmuş şekilde ayrıldı.

Öte yandan Bayburt Milletvekili Prof. Dr. Orhan Ateş'in özel gayretleri ile doktor sıkıntısı çekilmeyen Bayburt Devlet Hastanesi her geçen gün daha da önemli hizmetler vermeye devam ediyor. 

Anahtar Kelimeler:
Bayburt Devlet Hastanesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Veli 3 gün önce

Dr sıkıntısı nasıl çekilmiyor koskoca vilayette cildiye doktoru yok

Avatar
Ahmet 3 gün önce

Hastanede herşey dört dörtlük müş gibi haber yapmışsınız. Direk tepkilere istinaden bu açıklama yapılmış. Bayburt merkezde bulunan 5-6 tane aile sağlık merkezine giden yok. Herkes hastaneye koşuyor, haliyle yoğunluk oluşuyor. Başı ağrıyan dahi hastaneye gidiyor. Yoğunluğun diğer bir sebebide hastanın yanında iki üç tane gereksiz insan var. Bir doktor eğer gidecekse onun yerine gelecek olan doktor görevine başlamadan mevcut doktor görevden ayrılmamalı. Polikliniğe giden bütün hastalar sanki hepsi tahlil vermek üzere kan alma yerine hücum ediyor, burdada 20-30 kişi sıra bekliyor. Oysa bu işlem asm dede yapılıyor.

Avatar
BAYBURT SEVDALISI 3 gün önce

Üniversiteyetıpfakültesilazım

Avatar
Murat Çelik 2 gün önce

Nüfüsü 40-50 bin arasında olan şehirde bir haftada 11.486 kişinin tedavi görmesi olağandışı bir durum. Bence iyi araştırılmalı. Kişi başı bi adet bir kutu ilaç yazılsa devlete maliyetini varın siz hesap edin.

Avatar
Bayburtlu 1 gün önce

Cildiye polinikliği nasıl 1 hafta da 332 hasta bakabilir ki dün gittiğimde tayin nedeniyle hasta kabul edemiyoruz yazısı asılıydı. Şişirme rakamlarla insanları kandırmayınız. Hastane gittiğimizde ilgilenen doktor ve personel yok hepsi sanki zorla getirilmiş gibi. Soru soruyorsun ağızlarından zorla kerpetenle cevap alıyoruz. Hastane yönetimi ve disiplini sıfır sıfır.