Bayburt Postası - Bayburt Kalesi'nde bugüne kadar yapılan çalışmaların göz boyamaya yönelik olduğunu söyleyen Haktan Yücel, "Milattan önce yapılmış, tarihi neredeyse insanlık tarihiyle aynı olan Türkiye'nin üçüncü büyük kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi'nin özellikle son 20 yılda hiç içini görmeyen bir nesil yetişti. Gurbetçi hemşehrilerimizin dış fotoğrafları sayesinde gündemde bir nebze olan temsilimiz olan kalemiz bu sezonda yine yerli, yabancı turistlerimize açık olamamış, yine atıl durumda.. Bayburtlular adına soruyoruz. Medeniyetler beşiği kalemiz, suluklarımız ne zaman yurttaşlarımıza tam teşekküllü açılacak ve yöresel durumuna uygun ikramlık çay, su gibi hizmetler verecek işletmeler yapılacak?" dedi.

2017 yılında yapılan kazı çalışmasının başlaması ile bitmesinin bir olduğunu söyleyen Yücel, "Kazı çalışmaları tamamlanmadan alanda bir şey yapılamıyor.. Kazı çalışması ise kimsenin umrunda değil. 20 yılı aşkın bir süredir iktidar partisinin yaptığı bir şey yok" şeklinde konuştu.

Bayburt MHP'den Bakan Memişoğlu'na teşekkür Bayburt MHP'den Bakan Memişoğlu'na teşekkür

Yücel, Bayburt Kalesi'ndeki içler acısı görüntüleri yerinde inceleyerek yaptığı açıklamada, ilgili kuruluşları göreve çağırarak, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak kalemizi tam teşekküllü olarak turizme açacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.