Bayburt Belediyesi Kütüphanesi öğrencilerin yeni yuvası Bayburt Belediyesi Kütüphanesi öğrencilerin yeni yuvası

Bayburt Postası - Prof. Dr. Şafak Ural, Prof. Dr. Sedat Maden, Doç. Dr. Ümit Yıldırım ve Doç. Dr. Fatih Özkan'ın editörlüğünü yaptığı kitabın ön söz yazısını Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen kaleme aldı. 

“Bu kitapta tecessüm eden amacımız, sürdürülebilir insanlık değerlerini ve erdemlerini mümkün kılmak için, kapitalist, materyalist ve oryantalist tavra karşı Necmettin Tozlu’yu anlamak ve savunmaktır. Tozlu Hocayı anlamak, kaldığı yerden hakikati anlatmaya devam etmektir. Çünkü günümüzün sentetikleştirilmiş hakikatleri karşısında esas hakikat, kendinden menkul şekilde değildir; onu savunmak gerekir. Eğitim, Batı ideolojisinin en büyük propaganda aracına dönüşmüşken, medeniyeti ve İslam tefekkürünü özümsemiş bir eğitim anlayışı, müesses insanlığın geleceği açısından Hocamızın bize miras bıraktığı ödev ve sorumluluktur.

Bizler, karanlığa karşı Necmettin Tozlu’nun mümessili olduğu bir cenahta saf tutuyor ve yaşam felsefemizi bu temel üzerine bina ediyoruz. Eğitim, ilimin yanı sıra irfanın da kök saldığı bir insanlığın en önemli ehlileşme ve bütünleşme amacı olarak tüm eylem ve tefekkürümüzde muhafaza ediliyor. Erdemli topluma ve erdemli insanlığa karşı duyarlılığımız, başka türlü nasıl hayat bulabilir ki? Bu, bizim varlık gayemizdir ve ondan asla taviz vermeyiz. 

Varlık gayesinden bir an olsun taviz vermeyen Necmettin Tozlu’ya minnetle ve şükranla…”

Kitapta Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu’nun ‘Necmettin Tozlu Hocayı Anlatmak’ adlı yazısı, Necmettin Tozlu’nun Hayatı başlığı altında soy kütüğünden, çocukluğu gençliği, fikir dünyası gibi konular yer alıyor. 

Prof. Tozlu’nun akademik özgeçmişinin de yer aldığı kitapta, Tozlu ile ilgili 12 ayrı bilimsel makale bulunuyor.

Kitapta Prof. Dr. Murtaza Korlaelçi’nin ‘Prof. Dr. Necmettin Tozlu’ya Göre Öğretmenin Yetiştirilmesinde Felsefenin Rolü’; Prof. Dr. Celal Türer’in ‘Necmettin Tozlu: Erdemli Toplum Yolunda Bilim, Eğitim, Din ve Değerler’; Prof. Dr. Vefa Taşdelen’in ‘Düşünce, Değer ve Otantisite’; Dr. Öğr. Üyesi Mutlu Aksoy ve Doç. Dr. Fatma Albayrak’ın ‘Necmettin Tozlu’nun Eğitim Felsefesi Anlayışıyla Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin Odağındaki “Yetkin ve Erdemli İnsan”a Bakış’; Doç. Dr. Emrullah Kılıç’ın ‘Necmettin Tozlu Felsefesinde Zihniyet Meselesi Olarak Eğitim’; Prof. Dr. Cem Tuan’nın ‘Karakter ve Değer Eğitiminde Rol Model Olarak Prof. Dr. Necmettin Tozlu Hocamız’; Tarık İnce – Prof. Dr. Kemal Duruhan’ın ‘21. Yüzyıla Dipnot: Necmettin Tozlu'nun Felsefe ve Eğitim Anlayışı’; Prof. Dr. Hasan Çiçek’in ‘Necmettin Tozlu’ya Göre İbn Tufeyl’in Eğitim Felsefesi’; Dr. Öğr. Üyesi Aynur Tunç’un ‘Erdemli Toplumu Var Etmek’; Prof. Dr. Mehmet Önal’ın ‘Necmettin Tozlu’ya Göre Felsefe’; Prof. Dr. Sevket Topal’ın ‘İnsanın Eğitimi, Eğitimin Bilge İnsanı: Necmettin Tozlu’; Doç. Dr. Celal Yeşilçayır’ın ‘Necmettin Tozlu’da İnsan Olma Bilinci’ adlı makaleleri yer alıyor. 

Bayburt Üniversitesi tarafından yayımlanan 357 sayfa hacimli kitaba erişmek için tıklayınız…