CHP Bayburt İl Örgütü, toprak tahlili, gübreleme ve ekim programı önerdi

CHP Bayburt İl Örgütü, il genelindeki tarım faaliyetlerine yönelik açıklamada bulundu.

CHP Bayburt İl Örgütü, toprak tahlili, gübreleme ve ekim programı önerdi

Bayburt Postası - CHP Bayburt İl Başkan Yardımcısı Maksut Erol, Bayburt çiftçisinin zor günler geçirdiğini, tarımda artan maliyetlerin üstesinden gelemediğini belirterek, Bayburt Valiliği’nden taleplerde bulundu. Erol, açıklamasında, devlet eliyle toprak tahlili yapılması, gübreleme ve ekim programının çıkarılması gerektiğini söyledi. 

CHP’nin tarımdan sorumlu il başkan yardımcısı Maksut Erol şunları söyledi:

“Çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin yüksek olduğunu artık sağır sultan bile biliyor. Bayburtlu çiftçi kardeşlerimizin bu maliyetlerin atında kalkabilmesi çok zor. Çünkü Hükümet’in açıkladığı hububat alım miktarı Bayburt’taki maliyetleri karşılamıyor. CHP İl Örgütü olarak önerimiz öncelikle çiftçilerin kesinlikle ekecekleri tarım alanlarının toprak tahlili yaptırma şartı getirilerek gübre maliyeti düşürülmesi gerek. Bunu Bayburt Valiliği ivedilikle yapmalı. Toprak tahlili özel idare tarafından finanse edilebilir. Muadilli ekim teşvik edilmeli, bu teşvik ile muadilli ekim yapan çiftçilere özel idareden artı destek verilmeli. Bu işlemler sonrasında hem az gübre kullanılacaktır, hem de ürün bazında yüksek verim alınacaktır. Bayburt, Erzurum, Kars gibi rakımı yüksek olan illerde üretilen buğday hastalıklara dayanıklı sağlıklı kaliteli buğdasydır. Ne yazık ki bu buğdayı elimizden bedavaya alıyorlar. Hükümet kırsaldan şehre göçü önlemek istiyor ise çiftçinin elindeki ürünün değerini vererek almaldır. Bu işlemler Bayburt’ta uygulandığı zaman kırsaldaki vatandaşların iş arama gibi bir sorunla uğraşmaz. Söz veriyoruz, CHP iktidarı çiftçimizin hep yanında olacaktır.” 


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.