"Görkemli Hatıralar" ikinci kez Bayburt'u tanıttı

Serhan Asker'in yapımcılığını üstlendiği "Görkemli Hatıralar" programı Bayburt'ta ikinci yayınını bugün gerçekleştirdi.

"Görkemli Hatıralar" ikinci kez Bayburt'u tanıttı

Bayburt Postası - 2021 yılında Baksı Müzesi'nde yayınlanan programın bugünkü canlı yayını Yeni Şehir Parkı'ndan izleyici ile buluştu.  

Programa CHP Genel Başkan Yarımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Kenan Yavuz Etnografya Müzesi Kurucusu Kenan Yavuz, Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki konuk olarak katıldı.

Çoruh Nehri kıyısında gerçekleşen programda Avrupa ödüllü Baksı Müzesi ve Kenan Yavuz Etnografya Müzesi’nin görüntüleri ekranlara taşındı. Müzelerin yanı sıra Bayburt Kalesi, Aydıntepe Yeraltı Şehri, Demirözü Barajı’nın görselleri programda yer aldı. Programda Bayburt'un Dede Korkut'la olan bağından bilindiği kadarıyla bahsedildi. Bayburtlu Zihni'den ise 1828 yılında gerçekleşen Rus işgali sonrasında yazdığı koşması ile söz edildi. Programda Zihni'nin bu koşmayı 93 Harbi'nden sonra yazdığı yönünde yanlış bir bilgi verildi. 

Yaklaşık 3 saat süren canlı yayında ayrıca davul zurna eşliğinde Bayburt barları sergilendi. Halk müziği sanatçısı Serap Ekinci (SASA), Serdar Eslek ve diğer yerel müzisyenlerin enstürmanları eşliğinde Bayburt yöresinden türküler seslendirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ahmet 1 gün önce

sözlü kültürün insanlarıyız, okumaya okuyan insanlara biraz mesafeliyiz