İlgisizliğe direnen Aydıntepe Yeraltı Şehri'ne el atılacak mı?

Bayburt'un en önemli turizm mekânlarından biri olan Aydıntepe Yeraltı Şehri 4 yılın üzerine konuşulmaya başlandı.

İlgisizliğe direnen Aydıntepe Yeraltı Şehri'ne el atılacak mı?

Bayburt Postası - Bayburt Valisi Mustafa Eldivan'ın gayretleri ile yeraltı şehrinde inceleme yapmak üzere Erzurum'dan yetkili bir isim geldi. Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdür Yardımcısı Arzu Aras  Bayburt'a gelerek, Aydıntepe Yeraltı Şehri'nde incelemelerde bulundu.

Vali Mustafa Elidivan'ı makamında ziyaret eden Aras, Aydıntepe Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün ve Belediye Başkanı Haşim Şentürk nezaretinde turizme kapalı olan Aydıntepe Yeraltı Şehri'nde incelemeler yaptı. Tarihi mekanla ilgili önümüzdeki günlerde önemli bir adım bekleniyor. 

Erzurum'da yapılacak, kurtarılacak yer kalmadı!

Öte yandan zaman zaman gündeme taşıdığımız Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün ilgisizliği umuyoruz ki sona ersin. Erzurum'da onlarca yapıyı kurtaran, ayağa kaldıran Vakıflar'ın artık çevre illere de vakıf olmasını bekliyoruz. Tarihi Bedesten ve çevresi, Çarşı Hamamı, Galer Hamamı da diğer eserler gibi bu ilgiden uzun yıllardır mahrum. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakkı Hakan 2 gün önce

Belediye paraya sıkıştı anlaşılan, yoksa başkanın pek umurunda olmazdı.

Avatar
vatandaş rıza 2 gün önce

Kültür Müdürü Bekir bey görevden alınınca üzülen sevgili hemşehrilerim; Bekir beyin Bayburt'a bir şey yapmadığının resmi değil mi bu haber? Bayburt'un her kurumu bu halde.. iş yapan yok.. adamcılığı bırakalım. gerçekler ortada. Bayburt gelişmedi, kalkınmadı. hala yerlerde sürünüyor. ayrıca Belediye'nin bu işle bir ilgisi yok. prim kazanmak için görüntü vermiş..