Fırat Kızıltuğ'a 'Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü' verildi

Türk Edebiyatı Vakfı'nın Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü Fırat Kızıltuğ'a verildi.

Fırat Kızıltuğ'a 'Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü' verildi

Bayburt Postası - Bayburtlu müzisyen, şair ve yazar Fırat Kızıltuğ, Türk Edebiyatı Vakfı'nın Türk Dünyasına Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü. 

Vakfın düzenlediği törene sağlık sorunları dolayısıyla katılamayan Kızıltuğ'un ödülü İstanbul Ataşehir'deki evinde takdim edildi. Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Serhat Kabaklı, Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehdi Ergüzel ve ESKADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ersem Yargıcı, Fırat Kızıltuğ'u evinde ziyaret ederek, ödülünü verdi. 

Vakıf Başkanı Serhat Kabaklı, "Hocamıza ahde vefa yapacaktık, gelemeyeceğini öğrenince biz gidelim dedik. Bu ödül hocamızın hayatını verdiği davanın bir teşekkürü olarak görüyoruz" dedi. 

Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr.  Mehdi Ergüzel de "Kızıltuğ hocamız tüm ömrünü Turan davasına verdi, Türk Dünyası'nın tüm bayraklarının yer aldığı ödül çok anlamlı oldu" dedi. 

Ahmet Kabaklı'nın kurucusu olduğu Türk Edebiyat Dergisi'nde çok uzun yıllardır yazıları çıkan Kızıltuğ, Kabaklı'nın yazdığı Türk Edebiyatı Tarihi adlı eserde "Kul Ozan" mahlasıyla yer almıştı. Kızıltuğ'a 'Kul Ozan' mahlasını da Ahmet Kabaklı vermişti.

100'ün üzerinde bestesi, 10'un üzerinde yayınlanmış kitabı bulunan 89 yaşındaki Fırat Kızıltuğ'un Türk Dünyasından birçok şehir için yazdığı şikesteler de bulunmaktadır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.