Bayburt Postası - Protokol ile Kenan Yavuz Etnografya Müzesi, şirketin üretim yeteneklerini geliştirmesi, pazar payını artırması, marka değeri oluşturması ve sürdürülebilir bir finansal yapıya sahip olması için destekler sunacak. Tüm bunların sonucunda ise müzenin kuruluş amacı olan “tersine göç” olgusunun başlamasına katkı sunulacak.

Müzede gerçekleşen törenle protokol metnini imzalayan Müze Kurucusu Kenan Yavuz, dünyanın geleceğinin gıda arz güvenliği üzerinde durduğunu, sürdürülebilir kalkınmanın ve gıda arz üretiminin Bayburt için de son derece önemli olduğunu söyledi.

Bir müze ile bir tarım işletmesi arasında belki de ilk kez böyle bir protokol imzalandığını söyleyen Kenan Yavuz, “Yerel dinamikleri çalıştırarak kırsal kalkınmayı başarma noktasında birlikte hareket edeceğiz. Burada yüksek kalite standartlarında Bayburt’un coğrafi özelliklerine de uygun olan bir yapıda tarımın yapılmasını destekleyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Şirket Temsilcisi Servet Çiğdem ise Kenan Yavuz’un çok yönlü bakışı ile kendilerine çok büyük destek sunacağını ifade ederek, “Biz bu protokolü ‘tersine göç’ şehirden köye dönüşe ivme kazandıracak tarihi bir adım olarak görüyoruz” dedi.

İmzalanan işbirliği protokolünde şu maddeler yer aldı:

“Kenan Yavuz Kültür Vakfı ile Demirözü Hayvancılık Nakliyat Gıda İnşaat Limited Şirketi arasında aşağıdaki amaçları gerçekleştirmek için işbirliği yapılmasına karar verilmiştir.

1- Kenan Yavuz Kültür Vakfı tarafından kurulan Bayburt Beşşpınar köyünde kurulu etnografya müzesinin elde ettiği uluslararası başarılar sonucu oluşan marka değerini, kırsal kalkınmaya katkı koyacak mekanizmalar ile kullanmak.

2- Demirözü ilçesinde kurulu bulunan ve gerek makina parkı, gerek arazi portföyü ve gerekse üretim kabiliyeti açısından yeterli düzeyde bir alt yapıyı kuran Demirözü Hayvancılık Nakliyat Gıda İnşaat Limited Şirketi ile birlikte üretim yeteneklerini geliştirmek.

3- İyi Tarım uygulamalarına sadık kalarak, bölgenin toprak ve iklim yapısı ile uyumlu üretim gamı yaratmak, üretilecek ürünlerin nihai tüketicinin beklentilerini karşılayacak kalite, lojistik, ambalaj, içerik bilgilendirmeleri ile birlikte pazara sunmak.

Şair Zihni Kültür Sanat Ödülleri Çorum'da sahiplerini buldu Şair Zihni Kültür Sanat Ödülleri Çorum'da sahiplerini buldu

4- Sürdürülebilir kalkınma metodolojisinin ilkeleri ile uyumlu, bölgenin üretim yeteneklerini harekete geçiren, bölgenin kalkınmasına ve istihdamına katkı koyan, gerek tarım ve gerekse hayvancılık ürünlerinde marka değeri yaratmak.

5- Hedeflenen amaçlara ulaşmak için gerekli mekanizmaları kurmak, ulusal ve uluslararası finansal desteklere ulaşmak sureti ile sürdürülebilir bir finansal yapıya sahip olmak.

6- Modern tarım uygulamalarını, iyi tarım uygulamalarını mikro üretici düzeyine indirgeyerek tarımsal üretimi teşvik etmek ve bununla birlikte ilk etapta kırsaldan kente göçü engelleyip, Kenan Yavuz Etnografya Müzesinin temel misyonu olan “tersine göç” olgusunun başlamasına katkı koymak.”