Kırmızı etteki dalgalı seyir sürerken, Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ise haftalık kesim fiyatlarını kamuoyuyla paylaştı. Birlik, üreticilerine ilişkin kesim organizasyonu yaparken, kesimden önce dana, inek ve düve kesim fiyatlarını paylaşıyor. Birlik üyeleri, kamuoyuyla paylaşılan güncel karkas et fiyatlarıyla hayvanlarının kesim işlemlerini gerçekleştiriyor.
Birlik tarafından 17-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek kesim organizasyonunda yalnızca 10 hayvan için kesim işlemi gerçekleştirilecek. Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, et kesim fiyatlarını haftalık paylaşırken, bu hafta paylaşılan karkas kesim fiyatlarına bakıldığında fiyatların değişmediği ve geçen haftaki fiyatların geçerli olduğu öğrenildi. Böylece; inek, dana, ve düve et kesim fiyatlarında bir değişiklik olmadı.
İŞTE KESİM FİYATLARI
Buna göre; inek, dana ve düve kesim fiyatları da şöyle oluştu:
199 kg altı inek fiyatı 220 TL, 199 kg altı düve kesim 290 lira, 249 kg altı holsteın ırkı dana kesim 310 TL ve 249 kg altı diğer ırk dana kesim 330 lira.
Paylaşılan canlı hayvan kesim fiyatları, yağsız kesim ve sırt yağları karkasta kalacak biçimde kesilecek. Bunun yanı sıra; böbrek, kavram, çanak, döş yağları, manca ve kan damarı alınacak. Ve sıcak tartım, yüzde 2 fire düşülecek.