Demirözün’den Lori deresine doğru biraz gittikten sonra varmak istediğiniz yolun solundaki Demirözü barajı tesislerine girmek gerçek bir sıkıntı, arkadan karşıdan gelen araçlarla sorun yaşamak ihtimali çok yüksek; girişte otopark ücretinin tahsil edildiği yerin asfalta çok yakın olması tehlikenin sebebi. Çıkışta da yol tam görülmüyor. Sağdaki geniş boşlukta durmamıza 'yasak' diyen görevliye durumu anlatınca "-Haklısınız  burada  çok kaza oluyor’’ diyerek bize hak veriyor. Demirözü Belediye Başkanı bu yazıyı okur ve ilin en iç açıcı tesisi olduğunda herkesin ittifak ettiği yerin giriş kapısını düzenler diye umuyorum.

Kırkçeşmelerden Saathane meydanına uzanan Bayburt’un en işlek caddesine, eskiden cadde civarında bulunan deri işleme yeri; ‘’Dabağhane’’den dolayı, Dabağhane caddesi denirdi. Zahit Mahallesine bağlı Çilçil mevkiine ismini veren de tarihi Çilçil çeşmesiydi. Caddenin ve çeşmenin ismi yanlış bir uygulama ile değiştirilmiş. Şehrin tarihi dokusunun  korunmasında isimlerin önemi  tartışılmaz olduğuna göre caddeye ve çeşmeye eski isimleri iade edilmelidir.

Başta Bedesten olmak üzere korumaya alınan taş yapılara, Erzurum örneği göz önüne alınarak gerekli ihtimam gösterilmelidir. Şehir merkezinin müzeye kavuşturulması, 1916 Bayburt Savunması'nın en önemli şahitlerinden Kop Siper yerlerinin Milli Park ilan edilmesi, Bedestenin vakıf malı olması gibi uygulamalar  yakın tarihlerde hayata geçtiğine göre, bu ihtimamın gösterilmemesi için bir sebep yoktur.

Cebimizden fazla para çıktığına inandığımızda gösterdiğimiz tepkiyi, bizim adımıza devlete fazla para ödettirildiğinde de gösterdiğimizde ülkede çok şeyler düzelecektir. Lüzumsuz şelaleye gösterdiğimiz tepkiyi, Aslan Dağında yapılıp işe yaramayan yüzme havuzuna ve caddelere yapılıp sonra yıkılan havuzlara gösterdiğimizde ve hakkımız olandan hep bir fazlasını istemediğimizde ise şehrimizde çok şeyler düzelmeye başlayacaktır. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.