Ekonomi

Gökçedere'de kuşburnu hasadı sürüyor

Abone Ol
Bayburt Postası - Beldede kuşburnu toplayan vatandaşlardan Sedrettin Şeker kuşburnunun, doğal olarak yetiştiği ender ilçelerden birisi olan Demirözü’nde kuşburnu sezonunun devam ettiğini topladıkları kuşburnuları marmelat, reçel ve kuşburnu suyu olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Sedrettin Şeker, “Yöremiz iklimine uyumlu olan kuşburnu bitkisi, yıllardan beri köylülerimiz tarafından büyük rağbet görüyor. Birçok rahatsızlığa iyi gelmesi nedeniyle de tüketimi oldukça yaygın bu yıl ilçemizde ve köylerinde kuşburnu bereketi yaşanıyor ama bu ürünü işleyecek tesis olmadığından maddi getirisi olmuyor, yapılan araştırmalarda 100 gram Kuşburnu'nun içerisindeki C vitaminin 1 kasa portakala eşit olduğu tespit edilmiştir. Yetkililerin bu konuda daha duyarlı olmalarını yatırımı teşvik edecek girişimlerde bulunmalarını, bu mucizevi ürünün işlenerek bölge ekonomisine büyük katkılar sağlamasını bekliyoruz” dedi.

Kuşburnu, grip ve soğuk algınlığına karşı, bazı kanser türlerinin oluşmasına karşı, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmede, stres, sigara, egzoz dumanı gibi çevresel faktörlerden kaynaklanan yıpranmayı önlemede, cildi güzelleştirmede, kolesterol, yorgunluk, varis, romatizmaya karşı, dolaşım bozukluklarına karşı, kan yapıcı, tansiyon düzenleyici, hemoroit ve ülser gibi hastalıklara karşı, basur tedavisinde, alyuvarların aktivitelerinin artırılmasında, mide krampları ve sindirim sistemi zorluklarına karşı, böbrek ve mesane üşütmelerine karşı, kuşburnunun çayı, marmeladı ve diğer ürünlerde kullanılıyor.