Sıcaklığın arttığı Bayburt'un en gözde yeri Yeni Şehir Parkı

2000'li yılların hemen başında kente piknik alanı olarak kazandırılan Yeni Şehir Parkı, tüm kentin yükünü çekiyor.

Sıcaklığın arttığı Bayburt'un en gözde yeri Yeni Şehir Parkı

Bayburt Postası - Bir konut furyasına heba edilecekken, zamanın Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci tarafından Yeni Şehir Parkı ismiyle kent insanına kazandırılan piknik ve mesire alanı, günümüzün en ihtiyaç duyulan yeri haline geldi. Zaman içerisinde görev yapan Belediye Başkanları tarafından da önem verilerek daha da işlevsel hale getirilen Yeni Şehir Parkı tüm Bayburt'un yükünü çekiyor. Ücretsiz oluşuyla da çevre illerden gelen vatandaşların hayret ettiği yerin şu sıcak günlerde önemi bir kez daha da ortaya çıktı. Her gün binlerce kişiyi ağırlayan parkın tüm yükünü ise sınırlı sayıdaki Bayburt Belediyesi personeli çekiyor. 

Gurbetçilerin de yaz tatili ve bayram dolayısıyla akın ettiği Bayburt'ta Yeni Şehir Parkı'nın keyfini rahatça yaşamak isteyen vatandaşlar erken saatlerde piknik alanının yolunu tutyor. Vatandaşlar yol boyunca uzayan ağaçlık bölgenin de kamelyalar ile döşenmesini ve piknik alanının genişlemesi gerektiğini belirtiyor.

Anahtar Kelimeler:
Yeni Şehir Parkı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Davut 5 gün önce

Arkadaşlar Aslandağı piknik alanı olamaz. Orda en küçük bir kıvılcım ormanı yakar bitirir. Başka amaçla (hayvanat bahçesi oluşturulabilir, gezmek, spor yapmak için olabilir) orası Bayburt'un akciğerleri olacaktır. Gözümüz gibi bakmalı, yeni fidanlar dikerek orada boş alan bırakmamalıyız.

Avatar
lordbayburt 1 hafta önce

Mevcut otogarın arka taraflarında Piknik için değil de; yürüyüş, koşu, bisiklet için insanların temiz hava alabileceği, kuş cıvıltılarının olduğu ormanlık bir park oluşturulmalı, içinde kafe,amfitiyatro alanlarıda olsa hem babertideki öğrencilerin kullanacağı hem bölge halkının kullanacağı güzel bir proje olurdu. Zira nüfusun kaydığı bu bölgelerde ciddi park eksikliği var. Ayrıca mevcut şehir parkına su,elektrik,kanal gibi tüm imkanların olduğu bir karavanPark yapılması gerekiyor, karavan turizminin bölgede sağlanması lazım. Instagram'dan bizi takip edin "lordbayburt"

Avatar
Vatandaş 7 gün önce

Yok yanlış tespit, en gözde yer Aslandağı piknik alanı??