Bayburt Postası - Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından her ay yapılan "Ayın Konuğu" programında "Sarıkamış Gerçeği" konulu konferans düzenlendi.

Sarıkamış Harekâtı'nın 100. yılı dolayısıyla şehit düşenlerin hatırasını yaşatabilmek, onların Sarıkamış'ta gösterdikleri fedakarlığı bütün nesiller boyunca hatırlanması için gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak katılan Fen Lisesi Tarih Öğretmeni Mehmet Güven, programda dikkat çekecek konulara temas etti.

Sarıkamış Harekâtı'nın Osmanlı İmparatorluğu için başarısızlıkla sonuçlanan bir askerî girişim olduğunu söyleyen Güven, "Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'na göre Osmanlı zayiatları 60 bin ve Rus zayiatları 30 bindir. Bazı tarihçilere göre ise şehit sayısının tüm belgelerde toplamda 23 bin olduğunu, 90 bin rakamının ise 60 bin kayıp veren Rusların yalanı olduğunu söyledi.
  
Güven, savaşın en hazin kısmının kayıpların hastalık, erzak yetersizliği ile ağır ve soğuk hava koşulları yüzünden kaynaklanması olduğunu hatırlattı.

Gençlerden tarih bilgilerini televizyon ve gazeteler yerine  tarih kitaplarından okuyup araştırarak öğrenmelerini isteyen Güven; program sonunda katılımcı gençlere ve gençlerle buluşmasına vesile olan Gençlik Merkezi Müdürü Şerif Bayram’a teşekkürlerini bildirdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Müdürü Şerif Bayram ise, verdiği değerli bilgilerden dolayı Mehmet Güven'e teşekkür ederek, bakanlık yayınlarından oluşan kitap seti hediye etti.