Bayburt Postası - İktidarın sıcak para politikasıyla, hayatını sürdürmek için bankaya kredi borçlanmak zorunda kalan dar gelirlilerin, durumunu değerlendiren Ekonomist Bankacı Hakan Topkurulu, durumun, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sıkı para politikası uygulamasının bir sonucu olduğunu vurgulayarak, “Tüm yükü en yetersizin üstüne yıkıyor. 2023 Temmuzunda enflasyonu önlemek bahanesiyle enflasyonu yükselttiler, enflasyonda frene değil gaza basıldı. Bu bahane ile de faizleri 8,5’tan, 50’ye yükselttiler. Sıkı para politikası kredilerin geri ödenmesini sağlıyor. Kredi verdiğine yükleniyor” dedi.

Açılmak istenen Taş Ocağına 22 köy 'hayır' dedi! Açılmak istenen Taş Ocağına 22 köy 'hayır' dedi!

Ekonomist Hakan Topkurulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sıcak parayı getirmek için sıkı para politikası uygulamasıyla ürettiğimiz tüm değerlerin peşinde olduğunu belirterek, “Geçen sene de pandemi gerekçesiyle esnafa, çiftçiye uzun vadeli, değişen faizli krediler verdiler, değişen faizli kredi tuzaktı, değiştirdiler, ödenmez hale getirdiler” dediği kaydedildi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, sıcak parayı getirmek için, kelepçeyi sıkma politikasını, “sinekten yağ çıkarma” olarak değerlendiren ekonomist Hakan Topkurulu, “Sıcak parayı getirmek için, “paramız var” demeleri gerekiyor. Bütçeye para girecek ki faiz ödensin. Krediyi verdiğine yükleniyor” dedi.

 SGK emeklisi E.H.: "Taksitleri zar zor öderken üzerine yeniden faiz yüklenecek"

“Kredi taksitimizi bazen geciktirerek ödemek zorunda kalıyoruz. Taksitlerimiz gecikince faiz ödüyorduk, ödeme planımız 2 aya kadar bozulmuyordu. Süreyi 1 ay kısalttılar, şimdi ise bu süre 15 güne kadar kısaltıldı. Bankadan arayıp, 15 içinde ödenmediği takdirde sicilimizin bozulacağını, ödeme planının iptal edilip yasal takip sürecinin başlatılacağını söylediler. Bankadan geçen sene yazın 50 bin lira kredi kullandık, 103 bin lira geri ödemesi vardı. Emekli maaşımızla kredi taksitlerini zar zor öderken şimdi üzerine yeniden faiz yüklenecek."

Haber: Sevim Dabağ