Eğitim

Bayburt'ta minik şefler anneleri ile mutfağa girdiler

Bayburt mutfağı bu kez minik şeflerin maharetli elleri ile sofralardaki yerini aldı. Süleyman Ersoy İlkokulu 2/A sınıfı öğrencileri anneleri ile mutfağa girerek Bayburt'a has yemekleri hazırladılar.

Abone Ol

Bayburt Postası - Masal Evi’nde gerçekleşen etkinlik ile eTwinning 'CULTURAL EXPLORER WITH FOLK SONGS AND FAIRY TALES - TÜRKÜLERLE MASALLARLA KÜLTÜR KAŞİFİ' adlı uluslararası proje kapsamında, geleneksel yemekleri yaparak leziz sofralar hazırladılar.

Minik şefler Bayburt Ketesi, Tatlı Çorba, Lor Dolması, Herse, Ekşi Lahana, Su Böreği, Çiğ Köfte, Kesme Çorbası, Ziron, Kabak Tatlısı gibi yöresel yemekleri pişirip sofralara sundular.

Etkinliğe Bayburt Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Şube Müdürü Cuma Temek, Okul Müdürü Muhammet Kahraman, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Okul öğretmenlerinden twinner Semra Özçelik Polat, konuyla ilgili verdiği bilgide “Projeye Türkiye, Romanya, Suudi Arabistan Taif’ten katılan öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerimiz geleneksel lezzetlerde buluştular. Fotoğraf, video ile geleneksel yemekler karşılıklı paylaşıldı. Bu çalışma, kültürler arası bağları güçlendirirken çocuklara farklı mutfak kültürlerini tanıma fırsatı sundu. Çocuklarımız geleneksel lezzetlerle buluşarak farkındalık oluştu. Bize yardımlarını esirgemeyen velilerime, Okul Müdürümüz Muhammet Kahraman, Müdür Yardımcımız Muhammet Ali Çebi’ye ve değerli öğretmen arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.