Bayburt Postası - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce belirlenen 80 bin metrekarelik alanda yapılması düşünülen Kent Dönüşüm projesi ile ilgili günümüze kadar tek bir adım atılmadı. 

Tuzcuzâde Mahallesi Muhtarı Kamil Algan, göreve seçildiği ilk zamanlarda ‘muhtar bu işin gerçekleşmesini istemiyor’ gibi kötü propaganda yapıldığını hatırlatarak, “Böyle bir şey olmadığı gibi bugüne kadar proje gerçekleşsin diye elimden gelen her şeyi yaptım” dedi.

Kendisinin Tuzcuzâde mahallesinin güzelleşmesi ve mahalle sakinlerinin huzurunu sağlamak için elinden gelen gayreti gösterdiğini söyleyen Muhtar Algan, “Bilinmeli ki böylesi projeler Valimizin, Milletvekilimizin, Belediye Başkanımızın istekleri ve çalışmaları ile gerçekleşiyor. Bizim konuyla ilgili çalmadığımız kapı kalmadı. Bunun bilinmesini özellikle istiyorum” şeklinde konuştu.

Süreçle ilgili bilgiler veren Mahalle Muhtarı Kamil Algan, “Planlamaya alınan bölgede mal sahipleri isteseler de tek bir çivi çakamıyorlar. Biz bu durumdan dolayı çok huzursuzuz. Ya proje yapılsın, ya da kapsamdan çıkartılarak belediyenin belirleyeceği imar planı ile yapılmasına izin verilsin” şeklinde konuştu.

Kop Tüneli'nden acı haber: Yaralı işçi hayatını kaybetti! Kop Tüneli'nden acı haber: Yaralı işçi hayatını kaybetti!

Kamil Algan, “Mahallemiz bizi seviyor, seçimlerde aldığımız oy oranlarına bakan herkes bunu görecektir. Biz de her bir mahalle sakinimizi ayrı ayrı çok seviyoruz. Onların mağdur olmamaları için gayret ediyoruz” dedi.