Bayburt Postası - Bayburt'un 3-8 yaş çocuk parkı anlamında birçok eksiği bulunurken, 8-15 yaş için uygun çocuk oyun alanından ise yoksun.

Bayburt'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı Bayburt'ta 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

Mahallelerde yarım yamalak, kırık dökük çocuk parkları bir tarafa dursun, vatandaşlar bugünlerde yeni bir eksikliği daha dile getiriyor. 

Bayburt'ta ticaretle uğraşan İsmet Bulunmaz isimli vatandaş, 8-14 yaş grubu çocuklar için tek bir oyun alanının olmayışının kent için bir eksiklik olmasının yanında büyük bir ayıp olduğunu dile getirdi. 

Gurbetten misafirlerinin geldiğini ve 10 yaşındaki yeğenini götürecek bir oyun alanı bulamadığını söyleyerek, "Bu çocukların Bayburt'la ne gibi bir bağı olacak, onları ilerleyen yıllarda Bayburt'a çekecek bir tane mekânımız yok. Mevcut Yeni Şehir Parkı'ndaki oyun parkına götürdüm. Orada onu ilgilendiren tek bir şey bulamadı. Bu çocukları evlerde tabletlere, telefonlara mahkum ediyoruz. Bu aslında bu kentin bir ayıbıdır. Eskiden Çoruh'a götürebiliyorduk. Kıyı şeridi imara açıldıktan sonra bu zevkimiz de elimizden çalındı. Peki ne yapalım söyleyin bakalım?" dedi. 

Bayburt Belediyesinin yıllardır yap-boz, sök-tak işlemleri ile vakit geçirdiğini aktaran Bulunmaz, "Belediye Başkan adaylarının projeleri arasında bu oyun parkı projesi vardı. Mevcut seçilen Belediye Başkanı Mete Memiş'in de projeleri arasında çocuk oyun alanı vardı. Umuyorum bu son ayıp yılımız olur" şeklinde konuştu.