Bayburt Postası - Demirözü’nde hayata geçirdiği projelerle halkın takdirini toplayan Başkan Gürer, Demirözü belediyesinin bölgedeki ilk su arıtma tesisini hayata geçirdiğini ve Demirözü halkının su depolarında arıtılmış suları tükettiğini belirtti.

Demirözü Belediyesi’nin öz kaynaklarını biriktirerek istihdama yönelik projelere imza attığını belirten Başkan Gürer, 2023 yılında Demirözü’nde işsizlik diye bir sorunun kalmayacağını söyledi. 

Mandıra, pestil-köme fabrikası projelerin bu yaz mevsiminde üretime geçeceğini söyleyen Arslan Gürer, kendisinin çok önem verdiği GES projesinin de 14,5 milyona mal olacağını ve aylık Demirözü Belediyesi’ne 400 bin TL kazandıracağını söyledi.

Demirözü Belediyesi’nin tarihinde olmadığı kadar parası olduğunu bildiren Arslan Gürer, Demirözü Barajı, ilçeye doğalgazın geliş tarihi gibi önemli konuları da açıkladı.

Başkan Gürer, görev süresi boyunca hayata geçirdiği projelerin en önemlilerine değindiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“3,5 milyon TL bedelli, bölgenin ilk su arıtma tesisi”

“Göreve geldiğimizde su ile ilgili büyük bir problem vardı. Bayburt’un hatta bu bölgenin ilk su arıtma tesisini biz hayata geçirdik. Belediye bütçesi ile yaptık. Bugünkü güncel değeri 3,5 milyon TL. Suyumuzu deposunda arıtıyoruz. Günde 800 ile 1100 ton arasında arıtılmış suyu ilçe hakkımıza sunuyoruz. 5 bin nüfusluk bir sistem, bunu yaparken nüfus yoğunluğuna göre projelendirdik. Yarın nüfus artışı da olsa biz projemizi 10 bin kişiye, daha üstüne de çıkarabiliriz.”

“Mandırayı kurduk, Demirözü kaşarını, yağını, çivil peynirini üretecek”

“İlçemizde hayvancılık yoğun bir şekilde yapılıyor. Fakat sütlerini üretenler bunu satamıyor. Biz mandıra yaptık. Bayburtlu bir firma ile irtibat halindeyiz. Bu yıl da işletmeye geçecek. Günde 5 ile 7 ton arasında işleme tesisimiz hazır. Bayburt’ta makine ekipman anlamında en iyi mandıra bizimki. Bunu belediye bütçesi ile değil kalkınma ajansı ile yaptık. 2 ay sonra Demirözü kendi kaşarını, yağını, civil peynirini üretecek. Bu proje istihdam sağlayacak bir proje. 3 milyon liralık bir tesis.” 

“Pestil-köme fabrikasını kuruyoruz”

“Pestil-köme fabrikası yapıyoruz. Gümüşhane’de 160 tesis var, pestil-köme üzerine. Bizim Bayburt’umuzun neyi eksik noktasından hareketle SOGEP diye bir kalkınma ajansımız var. 600 bin lirası onlardan, 300 bin lirası belediyemizden olmak üzere tesisi kurduk. İşletme anlamında 5-6 taliplisi var. Belediyemize ait bir mekânda bu tesisi kuruyoruz. Tesisimiz Gümüşhane standartlarında olacak. Belediyemize kira vermesinden çok kaliteli bir firma ile anlaşıp, Demirözü’nden 5-6 kişinin istidam edilmesini sağlayacağız.” 

“Demirözü Barajı’nda yılda 100 bin turist ağırlıyoruz”

“Turizme yönelik projelerimiz gelişerek devam ediyor. Barajın orayı orman şekline çevirdik. Zıplayn, dev salıncak koyduk. Bunlar Bayburt’ta ilktir. Barajımız 100 bin turist ağırlıyor. Kenan Yavuz Etnografya Müzesi ile barajı entegre hale getirdik. Her iki mekana gelen yer mutlaka bir diğerine de uğruyor. 3 bin kişilik yere 100 bin turist geliyor.” 

“Doğalgaz 2023’te Demirözü’nde”

“2023 yılında doğalgaz kullanacağız. Bu ölçekli kaç ilçede doğalgaz var. İşte hem Demirözü’nde hem Aydıntepe’de doğalgaz hayata geçecek. Ben ayda 6 bin liraya, Bayburt’ta oturan kişi bin liraya sınıyor. Büyük tüp 350 TL. Ben 4.5 ton kömür almak zorundayım. 20 bin liranın üzerinde.  Bu yaz sezonunda yoğun bir tempomuz olacak ve 2023 yılında doğalgazı ilçemize getireceğiz.” 

“Bize ayda 400 bin TL katkı getirecek”

“Güneş Enerji Sistemi kuruyoruz. Benim için hayati önem taşıyor. Borçlanarak değil, paramızı biriktirdik, onunla yapıyoruz. 1.2 megavatlık. 14 milyona mal olacak. Bize ayda 400 bin TL katkı getirecek. Ben Demirözü’ndeki işsizliği bitireceğim. 2023 yılında bu sorun bitmiş olacak. Kaynağını har vurup harman savurmadan, biriktire biriktire sağladık. Bundan dolayı benim için hayati önem taşıyan bir proje.” 

Demirözü Entegre Hastanesi

“Demirözü Entegre Hastanemiz hazır. Birkaç güne açılacak. Bu hastanemizde 1 uzman doktor,  4 tanede pratisyen doktor görev yapacak. İlçemizin acil durum sağlık sorunlarına çözüm olacak.” 

Türkiye’den 3 yerde var, biri Demirözü’nde

“Karayolu Bakım Evi Türkiye’de üç yerde yapıldı. Biri Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize’nin Güneysu ilçesine, biri de buraya. Biz üzerimize düşeni yaptık, takip ettik ve bunu Demirözü’ne kazandırdık. Buradaki vatandaş, bu bölgedeki vatandaş, acil bir durumda Bayburt’tan karayollarının gelmesini beklemeyecek.”

“Kat karşılığı bina, belediyeye geliri 5,5 milyon lira”

“Caddede bir bina yaptık. 800 metrekare arsamız vardı. Belediyemizin değildi ama uğraştık belediyemize kazandırdık. Kat karşılığı müteaahhite verdik. Belediyemize 5.5 milyon gelir elde ettik.” 

Demirözü Belediyesi’nin sunduğu avantajlar

“Demirözü’nde emlak vergisi yok. İki tane otobüsüm var. Öğrenciyi 3 liraya taşıyoruz Bayburt’a. Pazartesi ve Cuma giden yatılı öğrencilerimi bedava taşıyorum. Ben bu ayrıcalığı çocuklarımıza yaparım. Hayvancılık yapanların gübrelerini tarlasına taşıyoruz. İnşaat yapanın harfiyatını bedava alıyoruz. Türkiye’nin en ucuz ruhsatlandırma sistemi bu belediyede. Reklam vergisi almayan bir belediye.” 

“Demirözü Belediyesi’nin tarihte olmadığı kadar parası var”

“Demirözü Belediyemizin tarihte olmadığı kadar parası var. Borcu da var ama 2017 yılında alınmış bir kredi ve aylık ödemeleri bizi zorlamıyor. Bu parayı har vurup harman savurmadan, kısarak sağladık. Belediyemizin 8,5 milyon TL’si var.” 

Güçlü proje ekibi, güçlü belediye

“Proje ekibim çok güçlü. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Kalkınma Ajansları da bunu dile getiriyor. Çok iyi projeler geliyor diyorlar. Onlar projeleri hazırlıyor, bana da takibi düşüyor. Ekibimizle birlikte bu projeleri başarabildik.”