İnanç

Zafer Lokantası, Ramazan boyunca her gün 100 kişiyi iftarda ağırlayacak

Abone Ol

Bayburt Postası - Zafer Lokantası’nın üçüncü kuşaktan işletmecileri Ozan ve Alpay Kutay Aydoğdu, Ramazan ayı boyunca 100 kişinin iftarını karşılıyor. Çarşı köprüsünün yanı başında hizmet vermeye devam eden Zafer Lokantası, iftara yarım saat kala kapılarını açıyor.

2019 yılında hayatını kaybeden lokantanın sahiplerinden ve Bayburt esnafının sevilen yüzü Sinan Aydoğdu hayrına verilen iftar sofralarına iki gündür yoğun ilgi oluyor. 

Sinan Aydoğdu adına böyle bir hayır yapmayı düşündüklerini fakat pandemi dolayısıyla 2020 ve 2021 yıllarında bu fikirlerini gerçekleştiremediklerini söyleyen Ozan Aydoğdu, “Babam rahmetli oldu, onun adına böyle bir şeyi düşünmüştük. Geçen yıl öğrenci yoktu, bu yıla nasip oldu” dedi. 

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu ve paylaştıkça mutlu olduklarını söyleyen Ozan Aydoğdu, “Hem öğrenci kardeşlerimize hem de şehirdeki ihtiyaçlı hemşehrilerimize yardım etmek istedik. Bir hayır olarak bu girişimde bulunduk, inşallah hayrımız kabul olur” şeklinde konuştu. 

Alpay Kutay Aydoğdu ise, “Hamdolsun bu sene yine Ramazan’a Allah bizi kavuşturdu. Bu zorlu süreçte paylaşmak istedik. Öğrenci kardeşlerimiz şehrimizin değerlerine haiz olsunlar diye böyle bir yola girdik. Kapasitemiz doluyor, bazen üstüne de çıkıyoruz. Ramazan boyunca öğrenci kardeşlerimizi ve hemşehrilerimizi ağırlamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Mustafa Aydoğdu tarafından 1969 yılında kurulan, daha sonra oğlu Sinan Aydoğdu tarafından işletilen ve halen üçüncü kuşaktan Ozan ve Alpay Aydoğdu tarafından işletilen Zafer Lokantası’nın bu saygıyı hak eden girişimi Bayburt halkı tarafından da takdirle karşılandı. 

Haber: Murat Okutmuş