Naci Ağbal, neden Taraf'ın hedefinde?

Naci Ağbal haberlerine bir yenisini daha ekleyen Taraf Gazetesi, bu defa da Ağbal'ın "değerleri 700 Bin ve 1 Milyon TL'yi bulan daireleri ucuza satın aldığını" iddia etti.

Naci Ağbal, neden Taraf'ın hedefinde?
Bayburt Postası - Naci Ağbal haberlerine bir yenisini daha ekleyen Taraf Gazetesi, bu defa da Ağbal'ın "değerleri 700 Bin ve 1 Milyon TL'yi bulan daireleri ucuza satın aldığını" iddia etti. 

Bayburt Milletvekili Naci Ağbal, gazetede hakkında yer alan bu iddiaları yalanladı.

Ağbal, “Taraf gazetesinde şahsım hakkında yapılan haber tamamen masa başında uydurulmuş, maksatlı, asilsiz, yalan ve uydurma bir haberdir. Söz konusu haberde TOKİ den ev satın aldığım iddia edilmektedir. Hayatımın hiç bir döneminde TOKİ'den bir ev satın almış değilim. Aynı şekilde, yine söz konusu haberde rayiç değerinin altında fiyatla bir ev aldığım şeklindeki diğer iddia da tamamen gerçek dışıdır. Almış olduğum tek bir ev var ve bu evde rayiç değerinde, normal şartlarda alınan bir evdir.” ifadelerini kullandı.



Naci Ağbal, neden Taraf'ın hedefinde?

"Maliyeci vekilin dubleks çerezi" başlıklı son haber, gazete tarafından Naci Ağbal hakkında yapılan ilk haber değil! Ağbal, 2012 yılında Taraf'a vergi incelemesi başlatıldığı tarihten itibaren gazetenin sütunlarında sık sık kendisine yer buluyor.

“AKP Hükümeti'nin, Taraf Gazetesi'ne yönelik 'vergi incelemesi' adeta sistematik bir işkenceye dönüştü.” ifadeleriyle haber yapan ve Ağbal'ı operasyonun arkasındaki isim olarak gösteren Taraf, bu tarihten itibaren Ağbal haberlerini sıklaştırdı.

Taraf'a yönelik "vergi incelemesi" ne zaman başladı, süreç nasıl işledi?

Maliye Bakanlığı'nın Taraf'a yönelik vergi incelemesi 2012 yılının Aralık ayında başladı. Maliye Bakanlığı; vergi müfettişi Abdulah Kiraz'ı, Taraf'ın ve grup şirketlerinin hesaplarını incelemek için görevlendirdi. 2012 yılının Aralık ayında incelemeye başlayan Kiraz, 14 ay boyunca Taraf'ın ve grup şirketlerinin geriye dönük beş yıllık hesaplarını inceledi ve 5.5 milyon liralık vergi cezası kesti. Gazete daha sonra dört kez daha incelemeye tabi tutuldu.

Taraf Gazetesi bu incelemeyi, şu satırlarla haberleştirdi: “Maliye Bakanlığı'nı yıllarca gölge bakan olarak yöneten ve muhalif şirketlere yönelik vergi operasyonlarının mimarı olarak bilinen Naci Ağbal bütün bu operasyonu yönetiyor."

Ağbal'a “ekonominin Hakan Fidan'ı" lakabını takan gazete, buna karşın adaylık sürecinde Ağbal'ın istifasını "AK Parti'de heyecan yaratan iddia" (1 Şubat 2015) ve ilerleyen süreçte Ağbal'ın bakan olabilme ihtimalini "Ekonomiye bomba düşecek.. Babacan’ın yerine o isim geliyor!" (8 Nisan 2015) başlıkları altında haberleştirmişti. 

2012 ve 2014 yıllarında, 4 kez vergi incelemesine tabi tutulan gazete, verilen 5.5 milyon liralık cezanın netleşmesinin ardından, kararı "AK Parti hükümetinin muhalif medyayı baskı altına almak amacı" olarak yorumladı.

27 Mayıs 2015 tarihinde, vergi operasyonu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bilgisini veren Taraf, şikayetin 2012 yılını kapsadığını, 2014 yılında yapılan incelemelere ise ayrıca suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu. 

"Maliye bürokratları Naci Ağbal ve Abdullah Kiraz’dan şikayetçi oldu" ifadelerine yer verilen ve "Vergi operasyonuna suç duyurusu" başlığı altında yayınlanan haber, aynı zamanda Taraf gazetesinin Naci Ağbal haberlerine başladığı tarihe de işaret ediyor. (27 Mayıs 2015)

O tarihten itibaren, aralıklarla Ağbal iddiaları içeren haberlere yer veren gazete, seçim sonuçlarını "Efsane bürokrat sadece 2 oy getirdi" başlığıyla gördü. Bayburt’ta alınan sonuçların ardından Ağbal’ın, bakanlık hayalinin bittiğini öne süren gazete; "Maliye Bakanlığı içinde, Ağbal’ın aldığı oy da bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Geçici sonuçlara göre, Bayburt’ta AKP’ye 2 oy kazandıran Maliye eski Müsteşarı Ağbal’ın durumu ünlü Züğürt Ağa filmindeki, seçim sahnesine benzetiliyor. İki oydan birisini Naci Ağbal’ın verdiğini tahmin eden bürokratlar, diğer oyu ise kimin verdiğini araştırıyor." ifadelerini kullandı. 

Gazete, yine Maliye koridorlarında konuşulduğunu öne sürerek haberleştirdiği 'son' iddiasında ise "AKP’nin ‘efsane bürokratı’ Naci Ağbal’ın akçeli işlerdeki yeteneği dudak uçuklatıyor. Maliye’de Ağbal’ın 700 bin TL’lik daireyi 270 bin, 1 milyon liralık daireyi de 470 bine nasıl aldığı konuşuluyor." ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
burak memiş 9 yıl önce

bir tarafta yandaş şirketlere milyonluk aflar bir tarafta düşman şirketlere maliye saldırıları.. daha sonra adaletten bahsetme olayları...

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

sayın burak memiş demogoji yapma wc lavabolarının temizliğinde kullanılacak o gazetenin iyi dediği kötü , güzel dediği çirkindir çünkü o gazetenin karanlık odalarında milletin başına kumpasların kurulduğu bir gazete olduğunu bilmiyorsan öğren

Avatar
ALİ 9 yıl önce

niye dogruyu yazinca işinize gelmiyor oylemi yandaşlarin yazdigi sizi teselli ediyor hama adalete halka hizmete gelince kocaman bir sifir hepiniz biryerden memleketi soyuyorsunuz dogrulari biri yazincada söyleyincede sucu bucu oluyor ey bayburtlu lakapli önce sen ögren adalet ve dogruluk nedir sen ve senin gibi yandaşalar ögrensin asil bayburtlulardan ve türk milletinden cevabizi aldiz oturduz