Bayburt'ta hayvan barınağı ne zaman?

Hayvanseverler, bölgede hayvan barınağı olmayan ender illerden biri olan Bayburt'ta, Bayburt Belediyesi'nden barınak müjdesi bekliyor.

Bayburt'ta hayvan barınağı ne zaman?
Bayburt Postası - Bayburt'ta her geçen gün sayıları azalan sokak hayvanları, sağlıksız ve ürkek görüntüleri ile dikkat çekiyor. Hayvanseverler, bölgede hayvan barınağı olmayan ender illerden biri olan Bayburt'ta, Bayburt Belediyesi'nden barınak müjdesi bekliyor.

Mevcut olanaklarla yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Raif Kalekahyası; “Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan ameliyathanede kısırlaştırma ve tedavi işlemlerini gerçekleştiriyoruz" dedi. 

Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri bölümünün gayretlerini ve yaralı sokak hayvanlarının tedavi edilmesini takdirle karşılayan hayvanseverler, Bayburt'ta sokak hayvanlarının artık gözle görülür çilesinin, yapılacak bir barınak projesi ile son bulmasını istiyor. 

Aynı müdürlüğe bağlı ekipler, yaz aylarının gelmesiyle birlikte ilaçlama çalışmalarını da hızlandırdı. Halkın, yaz mevsimi boyunca haşere sorunu yaşamaması için yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kalekahyası, şunları söyledi: 

“Veteriner işleri müdürlüğü olarak mart ayı itibariyle larva çalışmasına başladık. İlk etaptaki çalışmayı tamamladık ve nisan mayıs aylarında ikinci etap çalışmalarına başladık. Özellikle hayvan pazarı civarındaki kene ve diğer haşerelerle mücadelemizi yoğunlaştırıyoruz. Diğer bir ekibimizlede park, bahçe, piknik ve mesire alanlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca uşkun çalışmalarımızda devam ediyor.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halk 9 yıl önce

bimer'e bile yazdım.dilimde tüy bitti bayburt postasına bu hassasiyeti için teşekkürü bir borç biliyorum...

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

arkadaşlar boş herşey adamlar 13 yıldır barınak parasını yemişler ne barınagından bahsediyosunuz ......................... benim gözlerimin öünde silahla hayvanları vuran biri, hemde yaralı bi hayvanı şimdi hayvan savunucusu kesilmiş.geç saatlerde ve erken saatlerde hayvanları iğneyle öldürüp belediye mezbaha arabalarına doldurum çöpte gömüyolar.bumu hayvan sevgisi, helal olsun. yakışıyomu hayvanları katletmek.

Avatar
sevda 7 yıl önce

Lütfen birileri duysun bizi bayburtta hayvanlarla ilgilenen kimse yok bi v hekim falan donanımlı bu yer olsun

Avatar
Nasil 7 yıl önce

Biz şimdi mahallemizdeki kopekleri alın burdan desek öldürecekler mi?