Bayburt'un yarısı kadınların!

Bayburt'ta  gayrimenkul sahipliği ile ilgili önemli bir sonuç ortaya çıktı.

Bayburt'un yarısı kadınların!

Bayburt Postası - Bayburt'ta  gayrimenkul sahipliği ile ilgili önemli bir sonuç ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde gayrimenkullerin sahipliği üzerine bir araştırma yaptı. Sonuçlara göre kadın mülkiyet sahipliğinde sayı üzerine en fazla Ankara, oran üzerine ise en fazla Bayburt olarak belirlendi.

Türkiye genelinde gayrimenkullerin sahipliği oranında erkekler yüzde 65 paya sahip olurken, Bayburt’ta bu oran yüzde 58 oldu.

Türkiye'deki 131 milyon gayrimenkulun bulunduğunu ortaya çıkaran araştırma sonuçlarına göre, erkeklerin en çok tapu sahibi olduğu il yüzde 86 ile Hakkari olurken, en az tapu sahibi olduğu il ise yüzde 58 ile Bayburt oldu. 80 milyonu erkeklerin, 43 milyon 468 bini ise kadınların sahip olduğu gayrimenkullerin tahmin edildiği gibi en çok İstanbul’da bulunduğu belirlendi. Yapılan araştırmaya göre Batı'dan Doğu'ya gidildikçe kadının tapu sahipliği oranının ciddi şekilde düşerken, Bayburt’ta ise tam tersine erkeğin tapu sahipliği oranı Türkiye ortalamasına göre oldukça düşük çıktı.

Verilere göre kadınların en fazla gayrimenkul sahibi olduğu illerin başında da sayı olarak Ankara ve İstanbul gelirken, oran olarak ise Bayburt, Yalova ve Çankırı geldi. Bayburt'ta bulunan gayrimenkullerin yüzde 41,71'inin sahibi kadınlar, yüzde 58,29’unun sahibi ise erkekler oldu.

*Bu haber, 23 Ocak 2013'te Bayburt Postası'nda yayınlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.