Aslı Memutlu'nun davası sürüyor

Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Aslı Memutlu'nun davası sürüyor
Erzurum'da antrenman sırasında düşerek hayatını kaybeden milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun ölümüyle ilgili eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 16 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Nemutlu'nun annesi Ayşe Elerman ve babası Ahmet Metin Nemutlu ile sanık avukatları hazır bulunurken, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı.

Duruşmada söz alan baba Nemutlu, dava sürecinin bir an önce sonuçlandırılması ve karara bağlanmasını beklediklerini söyledi.

Sanık ve mağdur avukatlarının savunmalarını dinleyen hakim Haşim Kızıltaş, sanık avukatlarının "esas hakkındaki savunmalarını" hazırlamaları için süre verilmesini kararlaştırıp duruşmayı erteledi.

Anne Nemutlu, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, her ne olursa olsun Aslı adına adalet çıkana kadar Erzurum'dan ayrılmayacaklarını söyledi. 

Nemutlu, "Sanık avukatları umarım duruşmanın ertelendiği 1 Ekim'de süre uzatımı istemezler. Çünkü uzatmaları oynayıp, oyun oynuyoruz. Adalet ne zaman, nasıl sağlanacak. Görünen gerçeklerin bir türlü karara bağlanamaması çok üzücü ve manevi olarak yorucu. Olay olalı 3,5 sene ve mahkeme açılalı da 2,5 sene oldu. Umarım yeni bir 12 Ocak'tan önce sonuçlanır diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bir sonraki celsede karar verilmesini beklediklerini ancak ne olacağını bilemediklerini anlatan baba Nemutlu da dosya içerisinde haddinden fazla bilirkişi raporu olduğunu dile getirdi.

Nemutlu, "Dosyada artık 7-8 tane bilirkişi raporu oldu artık. Hakim bey herhalde bütün bilirkişi raporlarını okumuştur. O da belki sıkılmıştır. Çünkü artık oynayacak yer de kalmadı. Alan daraldı ama herkesin kendisine göre kafasında bir plan var. Aslı adına doğru bir karar çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Biz de destekçisi, ailesi olarak her duruşmada buradayız. İnşallah 2015 bitmeden tamamlarız" ifadelerini kullandı.

Neler yaşanmıştı?

Milli kayakçı Aslı Nemutlu, Erzurum Konaklı Kayak Merkezi'nde yapılması planlanan Alp Disiplini Birinci Etap Yarışması öncesinde 12 Ocak 2012'de Bayanlar Süper-G Pisti'nde antrenman yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmiş, olayın ardından eski Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi hakkında "Taksirli ölüme sebebiyet vermek" suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. 

Olayla ilgili hazırlanan ikinci iddianamede ise olayda kusuru bulunduğu gerekçesiyle 9 kamu görevlisi hakkında "Görevi kötüye kullanmak" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.